Penco® Buffer Beta – Alanine 500

7.450 Ft

A Penco Beta-Alanine 500 lehetővé teszi, hogy tovább edzzen, még nagyobb intenzitással. 120 kapszula

Kiszerelés: 120 kapszula

Aminosav – biogén amin
Karnosin perkurzorja
500 mg β alanin 1 kapszulában

A β alanin előnyei, melyeket tudományos kutatások alapján bizonyítottak:

  • Növeli az izmok karnosin tartalmát (Hill et al.2007, Harris et al. 2007)
  • Segít csökkenteni az izomfáradtságot és kimerültséget (Hill et al. 2006)
  • Növeli az aerob és anaerob állóképességet (Hill et al.2006, Stout et al. 2005)

A beta-alanin mint nem esszenciális aminosav a biogén aminok közé tartozik, melyeknek fontos fiziológiai és farmakológiai hatásaik vannak. A legnagyobb mennyiségben az izomszövetekben van megkötve. A természetesen előforduló peptidek (karnosin és anserin) összetevője, de megtalálható a pantoten savban is. A test a β alanint a pyrimidin nukleotidek (dihydrouracil), vagy a már említett peptidek lebontásával állítja elő. Azonban ennél könnyebb módja, ahogyan beta-alanint lehet a szervezet számára biztosítani, hogy táplálékkiegészítők formájában vesszük be.

A kutatások azt mutatják, hogy 3,2 g beta-alanin napi bevitele 4 héten keresztül a beta-alanin tartalékok megnövekedéséhez vezet, ami a karnosin mennyiség jelentős növekedésével jár az izmokban. (Hill et al. 2007, Harris et al. 2007). Ezen tanulmányok szerint a karnosin szintje 10 hét után akár 80%al is emelkedik. A karnosin védi a sejteket az oxidációs stresztől, de a legtalányosabb tulajdonsága, hogy meghosszabbítja a kimerült, pusztulásra ítélt sejtek életfunkcióit. Néha a karnosint úgy nevezik, hogy a “hosszú élet faktora”.

A sportolók leginkább az izmok pH értékének szabályozási képessége miatt használják. Az intenzív terhelés során a szervezetben nagy mennyiségű proton (H+) gyülemlik fel, így az izomsejtek egyre savasabb és savasabb környezetnek vannak kitéve. Ezzel csökken az izomszálak összehúzódási képessége, és csökken a teljesítőképesség és az erő. Az elmélet szerint a növekvő karnosin tartalommal növekszik a pufferolási kapacitás, ami a teljesítmény növekedéséhez vezet, eltolódik a fáradtság megjelenése, és később jelentkezik a kimerültség (Hill et al. 2006). Nagyon jó eredményeket lehet elérni a beta-alanin és a kreatin kombinációjával (Zoeller et al.2006).

A beta-alanin első sorban az erősportok számára előnyös, de bárki számára is, aki az edzések során elérte a maximumát, és valami olyasmit keres, ami még egy kicsit magasabb szintre emelné. A beta-alanin késlelteti az izomfáradtságot.

A Penco Beta-Alanine 500 lehetővé teszi, hogy tovább edzzen, még nagyobb intenzitással.

Összetétel:

beta-alanin, összetapadást gátló anyag: szilícium-dioxid + zselatin kapszula (100% zselatin)

Aktív hatóanyag: Beta-alanin 500 mg/kapszula, 2000 mg a napi adagban.

Adagolás:

2 kapszula az edzés előtt, és 2 kapszula este, vízzel bevéve. Pihenőnapokon 2 kapszula reggel és este. Az izmok karnosin tartalékainak növelésére javasoljuk, hogy a beta-alanin kúrát 3-4 hétig folytassa.

FIGYELMEZTETÉS:
egyszeri beta-alanin adagok, melyek meghaladják az 1000 mg mennyiséget, egyes egyéneknél különös bőrérzékenységet okozhatnak, pl. bizsergés vagy viszketés, amely 15-20 perccel a bevéte után jelentkezhet, majd egy kis idő múlva elmúlik. Ilyen esetekben azt javasoljuk, szedjen 1 tablettát 4x naponta.
Nem alkalmas gyermekek számára.

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Penco® Buffer Beta – Alanine 500” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Shopping Cart