Aminósavak

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

 • Rendkívül erős hatású instant BCAA egy kifejezetten ideális 2:1:1 fiziológiai arányú és ízletes ital. elkészítéséhez. Magas BCAA tartalommal, 8 grammal egy adagban.

  Kiszerelés: 330g
  Ízesítés: cseresznye, grapefruit

  PENCO BCAA INSTANT 8000 egy adagja az alábbiakat tartalmazza

  • 8,000 mg BCAA (2: 1: 1)
  • 4 mg B6 vitamin
  • 6 μg vitamin B12
  • 160 mg C vitamin
  • 250 mg L-arginin
  • hozzáadott cukor nélkül
  • kitűnő oldhatóság és finom íz

  Az úgynevezett elágazó láncú aminosavak, összefoglaló néven BCAA az egyik olyan esszenciális aminosav, amelyet az emberi szervezet önmaga nem képes előállítani. BCAA természetes formában előfordul az emberi diétában, a proteinek fontos alkotóelemei. Gazdag BCAA forrás például a tejsavó fehérje. Tanulmányok igazolják, hogy a nagy dózisú BCAA bevitele csökkenti a fáradtság érzést és növeli az állóképességet a fizikai igénybevételek során. A BCAA gyorsan felszívódik a testben és felhasználódik többek között:

  • energia forrásként az izmok glikogén veszteséggel járó használatakor
  • Az izomszövetek védelmére
  • Új izomszövet építésére alkalmas egységként is (anabolikus hatás)

  A PENCO® BCAA INSTANT 8000 aminosav készítmény egy másik szabad aminosavat, az L-arginint is tartalmazza, amely felgyorsítja a dolgozó izomzat regenerációját a laktát sav kibocsátás növelésével. A még jobb felhasználhatóság érdekében a termék B6 vitaminnal is dúsított, amely hozzájárul a proteinek és a glikogén normál metabolizmusához a hormon háztartás szabályozása útján, és a C-, valamint a B12 vitaminnal együtt megelőzi a fáradást, gyengülést hosszú idejű terhelések során. A PENCO® BCAA INSTANT 8000 a rendkívül aerob igénybe vétellel járó, valamint a teljesítmény sportolók számára ajánlott.

  ÖSSZETÉTEL

  Instant, azonnal oldódó BCAA keverék (L-leucie, L-valin, L-isoleucie, 2: 1: 1 arányban), emulgeáló szerként 0.8% arányban szója lecitint tartalmaz, sav szabályozóként citrom savat tartalmaz, L-arginin bázist, C-vitamint (aszkorbinsavat), édesítőként Szukralózt és Aceszulfát-K-t, aromát, természetes színezékként: szárított cékla port (csak a cseresznyés ízesítésnél), naringint (csak a grapefruit ízesítésnél), B6 vitamint (pyridoxine hydrochloride), B2 vitamint (riboflavin- 5-foszfát) (csak a grapefruit ízesítésnél), B12 vitamint (cyanocobalamin).

  ELKÉSZÍTÉS ÉS ADAGOLÁS

  Fél kupak (5.5 g) feloldása javasolt 200 ml vízben vagy egy lapos kupak (11 g) feloldása 400 ml vízben

  Penco BCAA instant 8000 összetevők

  * Átlagos felnőtt napi beviteli adagja (8400kJ/ 2000kcal)

  Aminósavak

  Penco® BCAA Instant 8000

  Értékelés: 0 / 5
  8.590 Ft
 • Maximális mértékben támogatja az izmok építését

  Kiszerelés: 1000 ml
  Ízesítés: narancs, cseresznye

  A Penco BCAA Liquid az első olyan termék a cseh piacon, amely a legújabb tudományos felfedezések alapján egy egyedi gyártási metódusnak köszönhetően tökéletes BCAA arányt kínál folyékony formában is. Most ráadásul taurinnal lett dúsítva, aminek anti katabolikus hatásai vannak.
  • Maximális mértékben támogatja az izmok építését
  • Abszolut mértékben véd az izom szövetek leépülése ellen
  • Energiaforrásként szolgál a megterhelő és intenzív edzés alatt
  • Jelentősen csökkenti a fáradtság érzést, és javítja a teljesítőképességet
  • 6000 mg kiváló minőségű aminosavak 100 ml-ben
  • Nem tartalmaz cukrokat, egy adag csak 4,9 kCal !
  • Kellemes gyümölcs ízesítésű

  Részletes jellemzés:

  Tudja a BCAA milyen arányban a leghatékonyabbak? Az utóbbi 2 évben végzett legújabb biokémiai kutatások alapján kiderült, hogy a BCAA maximális hatékonyságához az szükséges, hogy az egyes komponensek aránya 2:1:1 legyen. Vagyis az ideális arány 2 rész L-leucin, 1 rész L-valin, és 1 rész L-isoleucin. Ha az arány ettől eltérő, a BCAA hatásfoka rohamosan csökken. A BCAA hatékonyságát a szervezetben tovább javítja a glutamin és a B6 vitamin. Az ideális arányt elérni viszonylag egyszerű a kapszuláknál, vagy a por formában megjelenő BCAA esetében. A folyékony formában azonban az ideális arányt elérni rendkívül nehéz, mert a BCAA a vizes környezetben nagyon instabilak. Pedig a folyékony formában a felszívódás, és a hasznosulás sokkal eredményesebb lenne a szervezet számára. Ezért sok gyártó azt az egyszerűsítést követi el, hogy a a BCAA egyszerűbb variánsát készíti el folyékony formában, amikor is az egyes komponensek arányát megfordítja. Tehát a legfotosabb aminosav, az L-leucin mennyisége le van csökkentve a valin és isoleucin mennyiségéhez képest. Gyakran előfordul hogy az L-leucin mennyisége a legkisebb a három komponens közül.

  A Penco BCAA liquid folyékony funkcionális keveréke az elágazó láncolatú szabad aminosavaknak, az ún. BCAA-nak (Branched Chain Amino Acids). A nagyobb hatásfokú hasznosulás érdekében L-glutaminnal és B6 vitaminnal van kiegészítve.
  A BCAA az ideális arányban vannak jelen, 2 rész L-leucin, 1 rész L-valin, és 1 rész L-isoleucin.

  Ebben az arányban vannak jelen az izomsejetekben is. Az elágazó láncolatú aminosavak aránya a Penco BCAA termékben folyamatos ellenőrzés alatt van az egész gyártási művelet során.
  Az L-leucin a legfontosabb aminosav, a testünkben kétszeres arányban kerül felhasználásra az L-valin és L-isoleucin aminosavakhoz képest. A proteinek szintézisét leginkább az L-leucin támogatja, főleg azon képességének köszönhetően, mellyel növelni tudja az inzulin szintjét a vérben. Ráadásul az L-leucin rendelkezik a legerősebb anti katabolikus hatással, tehát a legfontosabb szerepe van az izomsejtek védelmében az intenzív megerőltető edzés során.
  Annak ellenére, hogy az L-leucin a leghatékonyabb aminosav, külön tiszta formában, csak önmagában fogyasztani nem ajánlatos, mert ez az aminosav egyensúly felborulásához vezethet. Toxikológiai vizsgálatok is alátámasztják, hogy a BCAA akkor biztonságosak, ha ugyan olyan arányban kerülnek bevitelre, mint amilyenben az állati eredetű proteinekben is fellelhetők.

  A BCAA kiemelkedő szerephez jutnak, amikor a test rossz katabolikus állapotba kerül (túledzettség, mértéktelen aerob terhelés, hosszútávú sportok). Ezekben az esetekben a BCAA energetikai tápként szolgálnak, és védik az izomszövetet a leépüléstől.
  Az L-taurin serkenti az agy működését, javítja az izmok koordinációját, és gyorsítja az aminosavak és szacharidek szállítását az izomsejtekbe, és ezzel hozzájárul az izomtömeg termelődéséhez az edzés után. Az L-taurinnak is jelentős antikatabolikus hatásai vannak, késlelteti a fáradtságot, és pozítívan befolyásolja a szervezet regenerálódását a nehéz fizikai igénybevétel után.

  A Penco BCAA Liquid B6 vitamint is tartalmaz, amely fontos koemzimként játszik szerepet az aminosavak feldolgozásában.

  penco-bcaa-osszetevok

  Aminósavak

  Penco® BCAA Liquid 1 Liter

  Értékelés: 0 / 5
  8.190 Ft
  1000ml
  1000ml
 • A Penco Beta-Alanine 500 lehetővé teszi, hogy tovább edzzen, még nagyobb intenzitással. 120 kapszula

  Kiszerelés: 120 kapszula

  Aminosav – biogén amin
  Karnosin perkurzorja
  500 mg β alanin 1 kapszulában

  A β alanin előnyei, melyeket tudományos kutatások alapján bizonyítottak:

  • Növeli az izmok karnosin tartalmát (Hill et al.2007, Harris et al. 2007)
  • Segít csökkenteni az izomfáradtságot és kimerültséget (Hill et al. 2006)
  • Növeli az aerob és anaerob állóképességet (Hill et al.2006, Stout et al. 2005)

  A beta-alanin mint nem esszenciális aminosav a biogén aminok közé tartozik, melyeknek fontos fiziológiai és farmakológiai hatásaik vannak. A legnagyobb mennyiségben az izomszövetekben van megkötve. A természetesen előforduló peptidek (karnosin és anserin) összetevője, de megtalálható a pantoten savban is. A test a β alanint a pyrimidin nukleotidek (dihydrouracil), vagy a már említett peptidek lebontásával állítja elő. Azonban ennél könnyebb módja, ahogyan beta-alanint lehet a szervezet számára biztosítani, hogy táplálékkiegészítők formájában vesszük be.

  A kutatások azt mutatják, hogy 3,2 g beta-alanin napi bevitele 4 héten keresztül a beta-alanin tartalékok megnövekedéséhez vezet, ami a karnosin mennyiség jelentős növekedésével jár az izmokban. (Hill et al. 2007, Harris et al. 2007). Ezen tanulmányok szerint a karnosin szintje 10 hét után akár 80%al is emelkedik. A karnosin védi a sejteket az oxidációs stresztől, de a legtalányosabb tulajdonsága, hogy meghosszabbítja a kimerült, pusztulásra ítélt sejtek életfunkcióit. Néha a karnosint úgy nevezik, hogy a “hosszú élet faktora”.

  A sportolók leginkább az izmok pH értékének szabályozási képessége miatt használják. Az intenzív terhelés során a szervezetben nagy mennyiségű proton (H+) gyülemlik fel, így az izomsejtek egyre savasabb és savasabb környezetnek vannak kitéve. Ezzel csökken az izomszálak összehúzódási képessége, és csökken a teljesítőképesség és az erő. Az elmélet szerint a növekvő karnosin tartalommal növekszik a pufferolási kapacitás, ami a teljesítmény növekedéséhez vezet, eltolódik a fáradtság megjelenése, és később jelentkezik a kimerültség (Hill et al. 2006). Nagyon jó eredményeket lehet elérni a beta-alanin és a kreatin kombinációjával (Zoeller et al.2006).

  A beta-alanin első sorban az erősportok számára előnyös, de bárki számára is, aki az edzések során elérte a maximumát, és valami olyasmit keres, ami még egy kicsit magasabb szintre emelné. A beta-alanin késlelteti az izomfáradtságot.

  A Penco Beta-Alanine 500 lehetővé teszi, hogy tovább edzzen, még nagyobb intenzitással.

  Összetétel:

  beta-alanin, összetapadást gátló anyag: szilícium-dioxid + zselatin kapszula (100% zselatin)

  Aktív hatóanyag: Beta-alanin 500 mg/kapszula, 2000 mg a napi adagban.

  Adagolás:

  2 kapszula az edzés előtt, és 2 kapszula este, vízzel bevéve. Pihenőnapokon 2 kapszula reggel és este. Az izmok karnosin tartalékainak növelésére javasoljuk, hogy a beta-alanin kúrát 3-4 hétig folytassa.

  FIGYELMEZTETÉS:
  egyszeri beta-alanin adagok, melyek meghaladják az 1000 mg mennyiséget, egyes egyéneknél különös bőrérzékenységet okozhatnak, pl. bizsergés vagy viszketés, amely 15-20 perccel a bevéte után jelentkezhet, majd egy kis idő múlva elmúlik. Ilyen esetekben azt javasoljuk, szedjen 1 tablettát 4x naponta.
  Nem alkalmas gyermekek számára.

  Aminósavak

  Penco® Buffer Beta – Alanine 500

  Értékelés: 0 / 5
  7.450 Ft
  120db
  120db
 • Csúcs a piacon lévő argininek között. Kizárólag arginin bázist tartalmaz (99% L-arginin). Más formában, pl. L-arginin hydrochlorid esetében az arginin tartalom alacsonyabb.

  Az L-arginin a hivatalos kutatások alapján

  • növeli az izmokon keresztül áramló vér mennyiségét
  • növeli a tejsav elvonást a túlterhelt izmokból
  • serkenti a védekezőrendszert
  • növeli a szexuális teljesítőképességet

  Részletes jellemzés:

  Az L-arginin egy fontos aminosav, amely egy sor fiziológiai folyamatban vesz részt, pl. a sejtosztódásban, sebek gyógyulásában, amónia eltávolításában a vérből, immun reakciókban, és fontos hormonok termelésében, leginkább a növekedési hormon esetében. A növekedési hormon szintje a pubertás korban éri el a maximumot, majd a kor előrehaladtával csökken, ami a zsírszövetek gyarapodásához, és az izomszövetek mennyiségének csökkenéséhez vezet, és csökken az immunrendszer hatékonysága is. Az L-arginin a növekedési hormon termelését fokozza kortól függetlenül.

  Az arginin természetes forrásai a baromfi hús, búzakenyér teljes kiőrlésű lisztből, zabliszt, pörkölt kukorica, dió, napraforgó és szezám magok.

  A test az arginint nitrogén monoxid termelésére használja, amely az egyik legfontosabb értágító anyag, így növelve a véráramot az érrendszerben. Ez a hatás a legfontosabb oka, hogy az arginint használják a sportolók, de alkalmazzák orvosok is a gyógyászatban. A kitágított erek nem csak több oxigént és tápanyagot szállítanak az izmoknak, így gyorsítva növekedésüket, de segítenek a tejsav elvezetésében is, ezzel megkönnyítve az izmok regenerálódását. Az arginint ma már a szív- és érrendszeri megbetegedések gyógításában is használják, de alkalmazzák az impotencia kezelésénél is. A sikeres alkalmazás példái pl. a vakbél gyulladás fájdalmainak visszaszorítása, az égési sérülések gyorsabb gyógyulása, vagy a férfiak nemzőképességének visszaállítása. A sportolók az arginint főleg minőségi izomtömeg építésére használhatják.

  Adagolás:

  hamarosan…

  FIGYELMEZTETÉS:
  nem alkalmas gyerekek számára, és nem javasolt terhes és szoptató nőknek, Crohn betegségben szenvedőknek, vesebetegeknek, rákos betegeknek, sem revmatoid artritisz esetén sem. Cukorbetegek is előbb konzultáljanak orvosukkal, mielőtt elkezdenék a szedését.

  Összetétel:

  L-arginin bázis 99,9 g/100 g, szilícium dioxid (0,1 g/ 100 g)

  Aminósavak

  Penco® L-Arginin 200g Por

  Értékelés: 0 / 5
  22.890 Ft
  200g
  200g
 • Csúcs a piacon lévő argininek között. Kizárólag arginin bázist tartalmaz (99% L-arginin). Más formában, pl. L-arginin hydrochlorid esetében az arginin tartalom alacsonyabb.

  Az L-arginin a hivatalos kutatások alapján

  • növeli az izmokon keresztül áramló vér mennyiségét
  • növeli a tejsav elvonást a túlterhelt izmokból
  • serkenti a védekezőrendszert
  • növeli a szexuális teljesítőképességet

  Részletes jellemzés:

  Az L-arginin egy fontos aminosav, amely egy sor fiziológiai folyamatban vesz részt, pl. a sejtosztódásban, sebek gyógyulásában, amónia eltávolításában a vérből, immun reakciókban, és fontos hormonok termelésében, leginkább a növekedési hormon esetében. A növekedési hormon szintje a pubertás korban éri el a maximumot, majd a kor előrehaladtával csökken, ami a zsírszövetek gyarapodásához, és az izomszövetek mennyiségének csökkenéséhez vezet, és csökken az immunrendszer hatékonysága is. Az L-arginin a növekedési hormon termelését fokozza kortól függetlenül.

  Az arginin természetes forrásai a baromfi hús, búzakenyér teljes kiőrlésű lisztből, zabliszt, pörkölt kukorica, dió, napraforgó és szezám magok.

  A test az arginint nitrogén monoxid termelésére használja, amely az egyik legfontosabb értágító anyag, így növelve a véráramot az érrendszerben. Ez a hatás a legfontosabb oka, hogy az arginint használják a sportolók, de alkalmazzák orvosok is a gyógyászatban. A kitágított erek nem csak több oxigént és tápanyagot szállítanak az izmoknak, így gyorsítva növekedésüket, de segítenek a tejsav elvezetésében is, ezzel megkönnyítve az izmok regenerálódását. Az arginint ma már a szív- és érrendszeri megbetegedések gyógításában is használják, de alkalmazzák az impotencia kezelésénél is. A sikeres alkalmazás példái pl. a vakbél gyulladás fájdalmainak visszaszorítása, az égési sérülések gyorsabb gyógyulása, vagy a férfiak nemzőképességének visszaállítása. A sportolók az arginint főleg minőségi izomtömeg építésére használhatják.

  Adagolás:

  felnőttek 3-4 kapszulát naponta, vízzel bevéve.

  FIGYELMEZTETÉS:
  nem alkalmas gyerekek számára, és nem javasolt terhes és szoptató nőknek, Crohn betegségben szenvedőknek, vesebetegeknek, rákos betegeknek, sem revmatoid artritisz esetén sem. Cukorbetegek is előbb konzultáljanak orvosukkal, mielőtt elkezdenék a szedését.

  Összetétel:

  L-arginin bázis 99,9 g/100 g, szilícium dioxid (0,1 g/ 100 g), zselatin kapszula (100 % zselatin)

  Aminósavak

  Penco® L-Arginin kapszula 120db

  Értékelés: 0 / 5
  10.390 Ft
  120db
  120db
 • Az L-glutamin a leggyakoribb szabad aminosav az izomszövetben, és kulcsszerepe van nem csak az izmok anyagcsere folyamataiban, de a test immun- és idegrendszerében is.

  Az L-Glutamin egy szabad aminosav, amely számos pozitív hatással bír a sportteljesítményre.

  PENCO® L-GLUTAMIN szakmai tanulmányok alapján:

  • Megelőzi az immun redukciót kemény edzések után
  • Megvédi az izom proteinjeit a leépüléstől
  • Megemeli a növekedési hormonok számát a vérben
  • Segíti a víz szállítását az izomsejtekhez
  • Véd a fáradtság és a túledzettség ellen

  MIÉRT FONTOS AZ L-GLUTAMIN A SPORTOLÓKNAK?

  • L-glutamin a leggyakoribb szabad aminosav az izomszövetekben, és szakmai leírások szerint az izom metabolikus folyamataiban, valamint az immun- és idegrendszer folyamataiban is kulcsszerepet játszik.
  • Az L-glutamin befolyásolja a víz szállítási folyamatokat az izom sejtekhez, az úgynevezett növelő hatása kedvező feltételeket hoz létre az anabolikus folyamatoknak. Egyúttal a glutamin elősegíti a növekedési hormonok szintjének emelkedését legalább napi 2 gramm mennyiséggel.
  • A Glutamin pozitív hatása az izom metabolizmusa során az anti-katabolikus és anabolikus folyamatokban is jelentkezik. Az eredmény az izom méretének és erősségének növekedése.

  MELYEK AZ L-GLUTAMIN TOVÁBBI HATÁSAI?

  • A glutamint elsődlegesen az immunrendszer sejtjei hasznosítják, előmozdítják a termelését és az ennek megfelelően hat az immunrendszerre.
  • Az erős testi igénybevétel, az intenzív edzések növelik a glutamin iránti igényt, és emiatt javasolt a sportolók számára az L-glutamin étrend kiegészítőként történő bevitele, különösen hosszabb edzések esetén.

  ÖSSZETÉTEL:

  L glutamin350 osszetetel tablazat

  szabad L-Glutamin aminosav

  ELKÉSZÍTÉS ÉS ADAGOLÁS:

  Az L-Glutamint két fázisban kell elkészíteni:

  1. beviteli fázis: kétszer naponta 5–7.5 g egy hétig
  2. fenntartási fázis: kétszer naponta 2–4 g

  Javasolt az első adagot az edzés után 1 órával a második adagot lefekvés előtt bevenni. Érdemes legalább 3-5 órának eltelnie az egyes bevitelek ideje között. 4-6 hét után érdemes 14-30 nap szünetet tartani a szedésében a szervezet szükségleteit meghaladó bevitel elkerülése érdekében.

  Maximális napi adag:

  15 gramm, egy héten át. Ne haladja meg a javasolt napi adag szedését.

  Elkészítés:

  A kiszedett adagot fel kell oldani 150-250 ml vízben vagy protein-italban, mint például a Penco Magnus vagy a Penco Whey Protein. Egy lapos teáskanál megközelítőleg 4 g L-Glutamint tartalmaz.

  FIGYELEM! A termék gyerekek elől elzárva tartandó. 12 éves kor alatti fiatalok részére nem adható!

  Aminósavak

  Penco® L-Glutamin 350g

  Értékelés: 0 / 5
  9.190 Ft
  350g
  350g
 • Szabad formájú elágazó láncolatú aminosavak és arginin különleges keveréke, az izomtömeg védelme érdekében.

  Kiszerelés: 120 kapszula

  Szabad formájú elágazó láncolatú aminosavak és arginin különleges keveréke, az izomtömeg védelme érdekében.
  • Védi az izomtömeget a nagy terhelés során
  • Támogatja az izomtömeg gyarapodását
  • Erősíti az immunrendszert és az ellenállóképességet, növeli a teljesítőképességet
  • Célirányosan védi az izomfehérjéket zsírcsökkentő diéta során
  • Erős regeneráló hatás

  Részletes jellemzés:

  Az elágazó láncolatú aminosavak (BCAA az angol Branched Chain Amino Acids kifejezésből) a teljes izomtőmeg 30%-át képezik. A többi aminosavval ellentétben a legtöbb BCAA (L-leucin, L-isoleucin, L-valin) a májon keresztül változatlan formában halad át, és az anyagcsere folyamatban csak az izmokban vesznek részt. Ott meggátolják az izomfehérjék lebomlását a szacharid tartalékok (glükogén) kiürülése után, ami az intenzív edzés során előfordulhat. A Massif BCAA összetevői támogatják a növekedési hormon termelődését, továbbá az inzulintermelést, és segítik optimális szinten tartani a tesztoszteron és kortisol mennyiségét. Ezzel megteremtik az anabolikus folyamatok feltételit, melyek a regenerálódást és az izmok növekedését segítik elő. Az edzés utáni anabolizmus, amelyhez a Massif BCAA jelentősen hozzájárul, előfeltétele a további teljesítmény növekedésnek, és a stagnálás elkerülésének minden olyan sportban, ahol az izommunka a döntő tényező.

  A Massif BCAA tompítja a fokozott fehérjebevitel kellemetlen tüneteit egyes erő sportolóknál (pl. testépítők, súlyemelők stb.). A nagy proteintartalmú étkezés (azaz több mint 2 g protein/testtömeg kilogram) nem csak magasabb toxikus amónia termeléshez vezet, de a máj képességét is rontja, ami az aromatikus aminosavak feldolgozását illeti. Ezzel felborul az aromatikus és az elágazó aminosavak egyensúlya a vérben, csökken az ideginger átvivők szintézisének sebessége, és megnő a toxikus aminok képződése a központi idegrendszerben.
  A máj funkciójának romlása következik be pl. a túlzott alkohol fogyasztáskor, máj fertőzésnél, sokkos állapotoknál, vagy a ionok egyensúlyának felborulásakor is. Minden ilyen esetbe segíthet a Massif BCAA szedése.

  Adagolás:

  pihenő napokon 2 kapszula 3x naponta étkezés előtt. Edzések vagy versenyek napján 2 kapszula 30-60 perccel a megkezdés előtt, majd 2 kapszula 1-3 órával a befejezés után.

  penco-massif-bcaa-osszetevok

  Aminósavak

  Penco® Massif BCAA 120 kapszula

  Értékelés: 0 / 5
  8.090 Ft
  120db
  120db
Shopping Cart